1 ?

Nagelafwijkingen

Wat zijn nagelafwijkingen?
Nagelafwijkingen kunnen in allerlei varianten optreden zoals  ingroei, verkleuren, bv door een schimmel, afbrokkelen, verdikken, scheuren, vervormen, ontsteken, optreden van vlekken of ribbelen. Oorzaken zijn bijvoorbeeld overbelasting, standsafwijkingen, medicatiegebruik, ziekten, trauma’s en infecties.

Voorbeelden van de meest voorkomende afwijkende nagels:

Schimmelnagels
Schimmelnagels ontstaan door verschillende schimmelsoorten. De nagel heeft een verkleuring (wit, geel, bruin) is verdikt, onregelmatig kan loslaten of afbrokkelen. De nagel kan week zijn en een geur afgegeven; dan is er ook sprake van een bacterie (nagel kleurt groen) die met  antibiotica behandeld moet worden. De meeste schimmels zijn onschuldig maar bij verminderde weerstand kunnen ze een infectie veroorzaken. De infectie kan van de huid op de nagel overgaan.

Behandeling
Medisch pedicure Pondes maakt uw nagels met regelmaat dunner. De geïnfecteerde delen worden verwijderd. U stipt uw nagel dagelijks aan met een tinctuur. Het kan enige tijd in beslag nemen en het vereist therapie trouwheid. Ter regulatie en verfraaiing kan uw nagel worden behandeld met polyacryl.  Naast schimmelnagels behandelt medisch pedicure Pondes ook de schimmelinfectie van de huid (zwemmerseczeem)met producten op natuurlijke basis.

Ingroeiende en ingegroeide nagel
Een ingroeiende nagel is een nagel die dreigt in te groeien, geen ontstekingen laat zien maar drukpijnklachten en roodverkleuring. Ook is er meestal eelt vorming , soms in combinatie met een likdoorntje. Het ingroeien kan in principe  bij alle nagels (vooral grote teen) voorkomen door genetische aanleg, verandering in de stand van de voeten , te krappe schoenen. Bij een ontsteking  (ingegroeide nagel)  zien we pusvorming en wordt er met de huisarts , in overleg, gezamenlijk behandeld.

Behandeling:

Medisch pedicure Pondes is specialist op gebied van de ingroeiende nagel. 

Medisch pedicure Pondes behandelt ingroei en ingegroeide ( iom huisarts) nagels met behulp van allernieuwste  technieken: " Arkada Method" (regulatie met acryl),  de Unibrace (speciale beugeltechniek) en de Naspan (beugeltechniek).

Voorbeeld Arkada Method:

Arkada.jpg

Voorbeeld van de Naspanbeugel:

20190311_133627.jpg

Er kan, bij matige klachten, drukvrij  worden gelegd door het plaatsen van ligasano-wondfoam .Deze absorbeert aanwezig wondvocht en het plakt niet aan de wond. Naast beugels reguleert Medisch pedicure Pondes ingroei ook met behulp van polyacryl( combinatie van gel en acryl). De ingroeiende nagelhoek wordt, met behulp van het plaatsen van een prothesehoek (polyacryl) , begeleid naar een goede manier van uitgroeien. De oorzaak van uw ingroei wordt besproken om herhaling te voorkomen

Een prachtige resultaat met behulp van de Unibracebeugeltechniek:

Hyperkeratose en clavus subungualis (eelt en likdoorn onder de nagel)
Onder de nagel is eelt aanwezig of zelfs een likdoorn. Deze ontstaan door overmatige druk. Verkeerde schoenen, overbelasting bij sport of een standsverandering van uw voet kunnen dit eelt veroorzaken.

Behandeling:
Medisch pedicure Pondes werkt met speciale apparatuur om eelt en een likdoorn onder de nagel zo pijnvrij  mogelijk te kunnen verwijderen. Bij verwijdering van een deel van de nagel wordt deze weer gerepareerd met behulp van polyacryl zodat uw nagel weer normaal kan uitgroeien.

arrow_upward