1 ?

Oncologische voetzorg

Voetzorg bij kanker?
Kanker heeft veel impact op het leven van mensen. Er worden verschillende behandelingsmogelijkheden ingezet om de ziekte beheersbaar te maken zoals chemotherapie, hormoontherapie en radiotherapie. Deze (chemo) therapieën kunnen uiteindelijk ook effect op de voeten hebben zoals de huid en de nagels. De huid kan dun en droog worden, soms wat verkleuren, of een huiduitslag geven. Soms ontstaan blaren of kloven. Ook de nagels kunnen veranderen (loslaten, brokkelen, dunner worden, soms zien we een schimmelinfectie). Bij het gebruik van b.v. cytostatica zien we af en toe het hand-voetsyndroom: de huid van uw handpalmen en voetzolen kunnen rood, pijnlijk worden, soms ontstaan er blaren. Ook klachten als een doof gevoel, tintelingen in vingertoppen en tenen, de zogenaamde neuropatische klachten, zijn, na ontvangen kuren, soms een bijwerking. Door de behandelingen kan er een verminderde weerstand ontstaan.

Waaruit bestaat uw behandeling?
Medisch pedicure Pondes volgt speciale oncologie bijscholingen met betrekking tot voetzorg. Hierbij wordt rekening gehouden met de contra-indicaties.
Er wordt een behandelplan op maat opgesteld. Voetzorg wordt verleend in samenwerking met de oncoloog of oncologie verpleegkundige. Het doel is om uw voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te stabiliseren. Er wordt met veilige apparatuur gewerkt, maar ook veilige producten voor uw huid. Als er kanker is geconstateerd moeten mensen soms omgaan met slecht nieuws. Tijdens de behandeling is er, op een professionele vertrouwelijke wijze, oog voor de emotie die hier uit voort komt. De behandeling biedt, naast de medische voetzorg, ook ruimte voor ontspanning.


Vergoeding?
Soms zijn vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering, afhankelijk van uw gekozen pakket. De factuur van medisch pedicure Pondes dient u, samen met de verwijzing van uw specialist, in bij uw verzekeraar.

 

arrow_upward