1 ?

Voetzorg bij de Risicovoet

Wat zijn risicovoeten?
De leeftijd van mensen wordt steeds hoger (“Vergrijzing”). Dit ouder worden heeft zijn weerslag op de conditie van voeten. Ook kan de conditie van voeten worden aangetast door bijvoorbeeld neurologische of vasculaire aandoeningen, Dementie, Diabetes, Reuma, Parkinson enz.
Klachten als stijfheid, standsveranderingen (hallux valgus, hamer- of klauwteen), koude voeten
( verminderde doorbloeding), spataderen, “open been” (vaatproblemen), huidveranderingen zijn vaak de oorzaak voor het ontstaan van voetproblemen. We zien ook, met enige regelmaat, dat de schoenkeuze niet aansluit op veranderingen die deze voeten ondergaan. Voetbehandelingen bij ouderen vraagt speciale aandacht en specifieke vaardigheden omdat het risico op complicaties groter is.

Waaruit bestaat uw behandeling?
Medisch pedicure Pondes maakt voor u een behandelplan op maat. Hierin worden  voetproblemen, hun oorzaak en het plan van aanpak berschreven. Er wordt gebruik gemaakt van de podoscoop (voetstand en drukpunten), het monofilament, de stemvork ( gevoel in uw voeten) en de huidthermometer. Er is een samenwerking met huisartsen, podotherapeuten, specialisten, ortopedisch schoenmakers waardoor er samen gekeken kan worden naar de juiste oplossing voor uw voeten.  
Medisch pedicure Pondes behandelt  klachten als eelt, likdoorn, afwijkende teennagels, huidveranderingen, schimmelnagels, standsafwijkingen en geeft naast huidverzorging- ook schoenadvies.
Medisch pedicure Pondes is opgeleid om de “Risicovoet”  verantwoord te behandelen en heeft verpleegkundige ervaring op het gebied van  Parkinson, Diabetes, Reuma, Dementie, CVA binnen ziekenhuis, verpleeghuis en wijkzorg.

Vergoeding?
Soms is een vergoeding, via de aanvullende verzekering, mogelijk. De factuur van medisch pedicure Pondes dient u, samen met de verwijzing van uw specialist,  in bij uw zorgverzekeraar.

 

arrow_upward