Voetzorg bij Reuma

Reumatische aandoening en voeten
Mensen met reuma krijgen  vaak last van hun voeten. Deze voetklachten zijn o.a.  pijnlijke, stijve opgezwollen, ontstoken gewrichten. Daarnaast zien we ook vergroeiingen of standsafwijkingen. Hierdoor ontstaat een veranderde drukverdeling, een dunnere kwetsbare huid en ook veranderingen in de nagels. Als hierbij geen passende schoenen worden gedragen ontstaan drukpunten, die tot blaren, wondjes en zelfs tot infecties kunnen leiden. Het knippen van nagels en het verzorgen van de voeten wordt vaak ook bemoeilijkt doordat handen, schouders en heupen stijf zijn vanwege de reumatische aandoening.

Waaruit bestaat uw behandeling
Jaarlijks worden uw voeten gecontroleerd door uw reuma-arts of reumaverpleegkundige. Medisch pedicure Pondes werkt samen met andere behandelaars zoals de reuma-arts, reumaverpleegkundige, praktijkondersteuner huisarts, orthopedisch schoenmaker, podotherapeut, orthopeed en revalidatiearts. Medisch pedicure Pondes is op de hoogte van de jaarlijkse vernieuwde richtlijnen voor de Reumatische voetzorg.
Afhankelijk van uw klachten maakt medisch pedicure Pondes een behandelplan op maat. De podoscoop geeft informatie over de stand van uw voeten en de eventuele drukpunten. Uw klachten( eelt, likdoorns of nagelafwijkingen) die bijvoorbeeld ontstaan door verkeerde drukverdeling, worden behandeld. Er wordt gewerkt met verbandmiddelen die druk anders verdelen. Medisch pedicure Pondes heeft 18 jaar ervaring (als schoenmodelleur en consulente) opgedaan binnen de schoenfabriek van haar ouders. Een goed schoenadvies bij reumapatiënten kan de nodige stabiliteit brengen. Samenwerking met andere behandelaars levert korte lijnen voor u als klant op zodat u verantwoord en zo prettig mogelijk kunt blijven lopen.

Vergoeding
Bij “risicovoeten” als bijvoorbeeld  bij reuma, diabetes, kanker, COPD, hersenlijden ect. waarbij u kans heeft op het ontstaan van een ULCUS (slecht genezend wondje) is er een vergoeding via de basisverzekering.