Voetzorg bij de risicovoet

Wat zijn ” risicovoeten”
De  conditie van voeten kan afnemen door bijvoorbeeld ziektebeelden als Dementie, Diabetes, Reuma, Kanker, Parkinson, COPD, hersenlijden ect.  Ook door ouderdom zien we toename in kwetsbaarheid van voeten  door  afname van de zelfzorg.  Al deze type kwetsbare voeten vallen  onder de “Risicovoet”.  U loopt het risico op eventuele voetcomplicaties als b.v. een ulcus ( slecht genezend wondje). 

Waaruit bestaat uw behandeling

Klachten als stijfheid, standsveranderingen, doorbloedings- en neurologische problemen veroorzaken vaak voetproblemen. We zien soms ook dat de schoenkeuze niet altijd aansluit op veranderingen die deze voeten ondergaan. Voetbehandelingen bij ouderen vraagt speciale aandacht en specifieke vaardigheden om het risico op voetcomplicaties ( b.v. een slecht genezend wondje) te beperken. Bij de  “Risicovoet” is de kans op complicaties hoger en is er meer aandacht voor preventieve voetzorg. Hierin wordt met veilige moderne apparatuur gewerkt volgens de HAM code.
Medisch pedicure Pondes is opgeleid om de “Risicovoet”  verantwoord te behandelen en heeft verpleegkundige ervaring opgedaan op het gebied van  Parkinson, Diabetes, Reuma, Dementie, CVA ect. binnen ziekenhuis, verpleeghuis en wijkzorg.

Vergoeding

Bij “risicovoeten” ( reuma, diabetes, kanker, COPD, hersenlijden ect.) waarbij u kans heeft op het ontstaan van een ULCUS (slecht genezend wondje) is er een vergoeding via de basisverzekering.