Schimmelnagels, ook bekend als “kalknagels”, ontstaan door verschillende soorten schimmels, oftewel dermatofyten. Deze schimmels nestelen zich vaak in een zwakke plek van de nagel en voeden zich met de keratine. Hierdoor kan de nagel verkleuren (wit, geel of bruin), dikker worden, losraken of afbrokkelen, wat het uiterlijk van de nagel aantast. De nagel kan zachter worden en een geur verspreiden, die soms veroorzaakt wordt door een bijkomende bacteriële infectie (groene verkleuring). Indien nodig, behandelen we dit met een antibiotische zalf voorgeschreven door een arts. Hoewel de meeste schimmels onschuldig zijn, is het bij een verminderde weerstand raadzaam om ze te behandelen, aangezien schimmelnagels besmettelijk zijn. Een tijdelijke oplossing kan een prothesenagel zijn. Ook de huid van de voet kan een schimmelinfectie oplopen, zoals “zwemmerseczeem”, dat kloofjes tussen de tenen veroorzaakt. Symptomen van een huidinfectie zijn jeuk, roodheid, schilfering en blaasjes. Deze infecties worden behandeld met antischimmelproducten. Bij ernstige schimmelnagels of huidinfecties kan de huisarts tabletten voorschrijven.
Behandeling:
Bij de constatering van een schimmelnagel kunt u kiezen voor een persoonlijk antischimmeltraject. Medisch pedicure Pondes verwijdert het geïnfecteerde deel van de nagel. U druppelt de nagels met een antischimmelmiddel tussen de behandelingen door. Daarnaast ontvangt u advies over sokken en schoenen om herbesmetting te voorkomen. Een consequente behandeling en het regelmatig aanbrengen van het middel zijn cruciaal voor een succesvol resultaat.
Een ingroeiende nagel is een nagel die dreigt in te groeien en veroorzaakt drukpijn, irritatie, roodheid en zwelling, vaak gepaard met eeltvorming en soms een likdoorn. Dit kan bij elke nagel voorkomen, vooral bij de grote teen, door genetische factoren, veranderingen in de voetstand of te strakke schoenen. Bij een ontsteking, zoals een ingegroeide nagel, zien we pusvorming en wordt er in overleg met de huisarts gezamenlijk behandeld.
Behandeling:
Bij matige klachten van een ingroeiende nagel kan er drukvrij gelegd worden met ligasano-wondfoam, dat wondvocht absorbeert zonder aan de wond of huid te kleven.
Medisch pedicure Pondes behandelt ingroei en ingegroeide nagels ook met de Unibracetechniek, een beugel die na plaatsing direct pijnklachten verlicht.
Daarnaast gebruikt Medisch pedicure Pondes polyacryl, een combinatie van gel en acryl, om de ingroeiende nagelhoek met een prothesehoek te begeleiden naar correcte uitgroei.
De oorzaak van de ingroei wordt besproken om herhaling te voorkomen.
Hyperkeratose en clavus subungualis (eelt en likdoorn onder de nagel)
Onder de nagel is eelt aanwezig of zelfs een likdoorn. Deze ontstaan door overmatige druk. Verkeerde schoenen, overbelasting bij sport of een standsverandering van uw voet kunnen dit eelt veroorzaken.
Behandeling:
Medisch pedicure Pondes werkt met speciale apparatuur om eelt en een likdoorn onder de nagel zo pijnvrij mogelijk te kunnen verwijderen. Bij verwijdering van een deel van de nagel wordt deze weer gerepareerd met behulp van polyacryl zodat uw nagel weer normaal kan uitgroeien.
Maandag Praktijk 8.30 – 17.00
Dinsdag Praktijk 8.30 – 17.00
Woensdag Praktijk 8.30 – 17.00
Donderdag Praktijk 8.30 – 17.00
Vrijdag Ambulant op afspraak
Mercurius 1
7131 HS, Lichtenvoorde
T 06 20336492
marian@pedicurepondes.nl
AGB code 96004944
AGB praktijk 96055108
KvK. 59526394
Kwaliteitsregister Pedicure
KRP 5630
Provoetlid 131945
WhatsApp us